Workshops

Anatomy In Clay Centers' Workshop Schedule

  • All workshops have limited seating and advance reservation is required.
  • All workshops are open to the general public unless otherwise noted.
  • Entries are subject to change.
  • Workshops range from three- to 48-hours in length.
  • Many workshops may be eligible for Continuing Education Credit. Please consult with your professional organization to see whether you can receive CECs or CEUs for attending.
  • Cancellation Policy:

    The entire workshop amount paid may be refunded or applied to another workshop if registrant cancels at least seven days before the date of the workshop. Cancellations made in less than seven days of the workshop may only be applied to another future workshop.
     
    Anatomy in Clay Centers reserves the right to cancel workshops due to circumstances beyond our control or when enrollment is deemed insufficient. In this event, all deposits, tuitions and fees will be refunded. Anatomy in Clay Centers cannot be responsible for workshops, or portions of workshops that registrant or participants miss due to illness, emergency, or other events beyond the control of the Center. Anatomy in Clay Centers cannot be responsible for losses incurred by any registrant due to airline fares or other travel arrangements in the event that the workshop must be canceled or postponed. Travel insurance is strongly recommended.

EARLY BIRD REGISTRATION & SERIES DISCOUNTS:

  • One Day Workshops
    • Save $10!         Register 14 days in advance of Workshop date.
    • Earn Alumni Credits!!  Call for more information.
  •  Two Day Workshops
    • Save $35!         Register 21 days in advance of Workshop date.
    • Earn Alumni Credits! Call for more information.

 

DOWNLOAD REGISTRATION FORM

EQUIKEN® CoreData™ Comparative Anatomy Workshop

Presenters: Jon Zahourek, Adjunct Faculty: Debranne Pattillo
Date(s): Thursday, June 07, 2018 - Wednesday, June 13, 2018
Time: 8:00AM - 5:00PM
Length: 48 hours
Cost: $1595
PARTNERING WITH EQUINOLOGY®, INC. FOR COURSE CREDIT AND CEUS
SAVE $250 -- Register by December 31, 2017

Past Workshops

Clay & Cadaver: Pelvic Floor

Presenters: Jon Zahourek, Bev Boyer
Date(s): Friday, November 17, 2017 - Saturday, November 18, 2017
Time: 9:00AM - 6:00PM
Length: 16 hours
Cost: $480
PMA CECs Available. Earn Alumni Credits.
SAVE $100 -- Register by October 27, 2017

Clay & Cadaver: Lower Extremity

Presenters: Jon Zahourek, Bev Boyer
Date(s): Friday, October 20, 2017 - Saturday, October 21, 2017
Time: 9:00AM - 6:00PM
Length: 16 hours
Cost: $480
PMA CECs Available. Earn Alumni Credits.
SAVE $100 -- Register by September 30, 2017

Comparative Head Anatomy

Presenters: Jon Zahourek
Date: Saturday, December 03, 2016
Time: 9:00AM - 1:00PM
Length: 4 hours
Cost: $189

The Human Face

Presenters: Jon Zahourek
Date: Monday, November 14, 2016
Time: 5:30PM - 9:30PM
Length: 4 hours
Cost: $189

Clay & Cadaver: The Arm*

Presenters: Jon Zahourek, Bev Boyer
Date(s): Saturday, October 22, 2016 - Sunday, October 23, 2016
Time: 8:00AM - 5:00PM
Length: 16 hours
Cost: $889
Connective Tissue of the Shoulder

Anatomy in Focus – Connective Tissue of the Shoulder

Presenters: Amy Anderson and Gregory Gonzales
Date(s): Sunday, October 11, 2015 - Sunday, October 11, 2015
Time: 1:00 - 5:00 PM
Length: 4 hours
Cost: $95
PMA CECs available
Muscles of the Foot

Anatomy in Focus – Muscles of the Foot

Presenters: Amy Anderson and Gregory Gonzales
Date(s): Sunday, September 27, 2015 - Sunday, September 27, 2015
Time: 1:00 - 5:00 PM
Length: 4 hours
Cost: $95
PMA CECs available as part of the Four-in-One Series
Anatomy Workshop Series

Anatomy in Focus – Four-in-One Workshop Series

Presenters: Amy Anderson and Gregory Gonzales
Date(s): Saturday, August 08, 2015 - Sunday, August 09, 2015
Time: 8:00 AM - Noon; 1:00 PM - 5:00 PM
Length: 4 hours
Cost: $95
PMA CECs available
Myofascial Slings

Anatomy with Movement: Myofascial Slings

Presenters: Lise Stolze
Date(s): Saturday, May 30, 2015 - Saturday, May 30, 2015
Time: 12:00 - 4:00 PM
Length: 4 hours
Cost: $99
PMA CECs available. Qualifies for PT CECs.
Anatomy in Focus - Connective Tissue of the Hip

Anatomy in Focus – Connective Tissue of the Hip

Presenters: Amy Anderson and Gregory Gonzales
Date(s): Sunday, May 17, 2015 - Sunday, May 17, 2015
Time: 1:00 PM - 5:00 PM
Length: 4 hours
Cost: $95
PMA CECs available
Equine CoreData

Equine CoreData with Jon Zahourek

Presenters: Jon Zahourek, assisted by Debranne Pattillo
Date(s): Wednesday, May 06, 2015 - Tuesday, May 12, 2015
Time: 8:00 AM - 5:00 PM
Length: 48 hours
Cost: $1200
Equinology CECs available
Anatomy in Focus - The Weight Bearing Shoulder

Anatomy in Focus – The Shoulder as a Weight-Bearing Joint

Presenters: Amy Anderson and Gregory Gonzales
Date(s): Sunday, April 19, 2015 - Sunday, April 19, 2015
Time: 1:00 PM - 5:00 PM
Length: 4 hours
Cost: $95
PMA CECs available
Intrinsic Core

POSTPONED: NEW DATE TO BE DETERMINED Anatomy with Movement: Intrinsic Muscles of the Core

Presenters: Lise Stolze
Date(s): Saturday, April 11, 2015 - Saturday, April 11, 2015
Time: 1:00 - 5:00 PM
Length: 4 hours
Cost: $99
PMA CECs available. Qualifies for PT CECs.
Anatomy Workshop Series

CANCELLED: Anatomy in Focus – Four-in-One Workshop Series

Presenters: Amy Anderson and Gregory Gonzales
Date(s): Saturday, March 28, 2015 - Sunday, March 29, 2015
Time: 8:00 AM - Noon, 1:00 PM - 5:00 PM
Length: 4 hours
Cost: $95
PMA CECs available for the complete Four-in-One Series

STEMosphere – Share Fair Nation Comes to South Carolina!

Presenters: Jon Zahourek and the Anatomy in Clay® Centers Team
Date: Saturday, March 07, 2015
Length: 1 hours
Anatomy in Focus - Muscles of the Ankle

Anatomy in Focus – The Muscles of the Ankle

Presenters: Amy Anderson and Gregory Gonzales
Date(s): Sunday, February 08, 2015 - Sunday, February 08, 2015
Time: 1:00 - 5:00 PM
Length: 4 hours
Cost: $95
PMA CECs available as part of the Four-in-One Series

STEMosphere – Share Fair Nation Comes to Texas!

Presenters: Anatomy in Clay® Centers Team
Date: Saturday, February 07, 2015
Anatomy in Focus - Connective Tissue of the Knee

Anatomy in Focus – Connective Tissue of the Knee

Presenters: Amy Anderson and Gregory Gonzales
Date(s): Sunday, January 25, 2015 - Sunday, January 25, 2015
Time: 1:00 - 5:00 PM
Length: 4 hours
Cost: $95
Eligible for PMA CECs through petition.
Anatomy in Focus - Connective Tissue of the Knee

Anatomy in Focus – The Connective Tissue of the Knee

Presenters: Amy Anderson and Gregory Gonzales
Date(s): Sunday, January 11, 2015 - Sunday, January 11, 2015
Time: 1:00 - 5:00 PM
Length: 4 hours
Cost: $95
PMA CECs available
IMG_2874

Anatomy in Focus: Muscles of the Hip

Presenters: Amy Anderson and Gregory Gonzales
Date(s): Monday, December 15, 2014 - Monday, December 15, 2014
Time: 6:00 pm - 9:00 pm
Length: 3 hours
Cost: $95
IMG_2833

Four-in-One Anatomy Intensive Workshops

Presenters: Amy Anderson, Greg Gonzales
Date(s): Saturday, November 15, 2014 - Sunday, November 16, 2014
Time: 8:00am-12:00pm; 1:00pm-5:00pm
Length: 16 hours
Cost: $295
PMA CECs available
EQ-0100-Equiken

Anatomy of the Horse: The Hindquarters

Presenters: Jon Zahourek
Date: Saturday, October 11, 2014
Time: 9:00am-4:00pm
Length: 6 hours
Cost: $75
CHA CECs available
Co-sponsored by the Certified Horsemanship Association

Anatomy with Movement: Extrinsic Muscles of the Core

Presenters: Lise Stolze
Date: Saturday, August 16, 2014
Time: 12:00-4:00pm
Length: 4 hours
Cost: $115
PMA CECs available

Anatomy In Focus: The Shoulder

Presenters: Amy Anderson, Greg Gonzales
Date: Monday, August 11, 2014
Time: 6:00-9:00pm
Length: 3 hours
Cost: $95
PMA CECs available

Anatomy In Focus: The Foot/Ankle

Presenters: Amy Anderson, Greg Gonzales
Date: Monday, July 14, 2014
Time: 6:00-9:00pm
Length: 3 hours
Cost: $95

Anatomy with Motion: Muscles of the Knee and Their Influence on Gait

Presenters: Lise Stolze
Date: Saturday, May 31, 2014
Time: 12:00-4:00pm
Length: 4 hours
Cost: $95
PMA CECs available

Anatomy In Focus: Muscles of the Hip

Presenters: Amy Anderson, Greg Gonzales
Date: Monday, May 12, 2014
Time: 6:00-9:00pm
Length: 3 hours
Cost: $95
PMA CECs available

Anatomy with Movement – The Shoulder Girdle

Presenters: Lise Stolze
Date: Saturday, April 26, 2014
Time: 1:00-5:00pm
Length: 4 hours
Cost: $95
PMA CECs available

Anatomy In Focus: The Knee

Presenters: Amy Anderson, Greg Gonzales
Date: Monday, April 14, 2014
Time: 6:00-9:00pm
Length: 3 hours
Cost: $95
PMA CECs available

Anatomy In Focus: The Ligaments and Bursa of the Shoulder

Presenters: Amy Anderson, Greg Gonzales
Date: Monday, March 17, 2014
Time: 6:00-9:00pm
Length: 3 hours
Cost: $95
PMA CECs available

Cancellation and Refund policy

Full payment (for classes under 12 hours) or 50% of the workshop fee (for classes 12 hours or over) is due with registration. The entire amount paid may be refunded or applied to another workshop if registrant cancels at least seven days before the date of the workshop. Cancellations within seven days of the workshop may only be applied to another future workshop. Anatomy in Clay Centers reserves the right to cancel workshops due to circumstances beyond our control or when enrollment is deemed insufficient. In this event, all deposits, tuitions and fees will be refunded. Anatomy in Clay Centers cannot be responsible for workshops, or portions of workshops that registrant or participants miss due to illness, emergency, or other events beyond the control of the Center. Anatomy in Clay Centers cannot be responsible for losses incurred by any registrant due to airline fares or other travel arrangements in the event that the workshop must be canceled or postponed. Travel insurance is strongly recommended.

9.26.16